Ta backup av bildene dine – i dag

I guidene tar jeg først for meg sikkerhetskopiering til en ekstern harddisk. Jeg går her ut ifra at harddisken er koblet til datamaskinen din. I guide 2 viser jeg deg hvordan du kommer i gang med skylagring fra norske Jottacloud.
Jeg har brukt sikkerhetskopi-programmet SyncBack fra 2BrightSparks i mange år. Det har mange muligheter, og etter at det er konfigurert, rusler det selv i bakgrunnen. Jeg har kjøpt programmet for å få alle mulighetene, men gratisversonen holder for å kjøre sikkerhetskopi innimellom. Gratisversonen kan du laste ned fra denne lenken (alle versoner av Windows).

guide_icon_small Ta sikkerhetskopi til en ekstern harddisk med programmet SyncBack

 • Følg så guiden min om hvordan du installerer ett program her, og fortsett til neste punkt når SyncBack er installert
 • Nå er SyncBack installert på maskinen din, og du skal se dette vinduet
  44_1_syncback_start
 • Her vil du se en oversikt over alle profilene/jobbene dine. Nå skal du opprette en ny profil.
  Øverst til venstre står det «Profiler». Klikk på den teksten, og klikk deretter på «Ny»
  44_2_syncback_ny_profil
 • I det nye vinduet skal du velge navn på profilen. Jeg valgte «Backup bilder» siden jeg skal ta backup av bildene mine. Etter at du har skrevet inn ett navn, klikk på «Neste»
  44_3_syncback_profilnavn
 • I neste vindu skal du velge hvilken type synkronisering du ønsker. Du bør her velge den øverste som heter «Sikkerhetskopier», men her kommer en forklaring på de forskjellige typene
  – Sikkerhetskopier: Denne tar en sikkerhetskopi av filene dine
  – Synkroniser: Denne holder 2 steder synkronisert når filer endres begge steder
  – Speil: Denne sletter også filer fra den eksterne harddisken (mål) Hvis du ved en feiltagelse sletter bilder på datamaskinen, vil denne profilen også slette  bildene på den eksterne harddisken.
  44_4_syncback_velg_type
 • I det neste vinduet skal du ikke gjøre annet enn å velge «Neste»
  44_5_syncback_maal_kilde
 • Nå ser du dette. Klikk på «OK»
  44_6_syncback_apne_hovedvindu
 • Nå skal du velge hvilken mappe du skal ta sikkerhetskopi fra. Klikk på mappeikonet (innfelt)
  44_7_syncback_profil_hovedvindu
 • Ett nytt vindu åpner seg. I venstre del finner du frem til «Biblioteker->Bilder->Mine bilder» Klikk èn gang på «Mine bilder og så på knappen «Velg mappe»
  44_8_syncback_velg_kilde
 • Nå skal du mappen du skal sikkerhetskopiere til. Klikk på mappeikonet (innfelt)
  44_9_syncback_profil_hovedvindu
 • I vinduet som åpner seg, skal du igjen se i venstre del. Her skal du nå finne den eksterne harddisken din. Hvis du kjøpte den disken jeg anbefalte over, skal det stå «My passport» Se etter navnet på harddisken du har, og klikk på navnet. Klikk deretter på knappen der det står «Ny mappe» Det skal da se slik ut
  44_10_syncback_velg_maal_ny_mappe
 • Gi nå den nye mappen, ett nytt navn. Hvis du ikke er i «gi-nytt-navn-modus», høyreklikk der det står «Ny mapp» og velg «Gi nytt navn»
  Kall mappen f.eks «Bilder» og klikk på knappen «Velg mappe»
  44_11_syncback_mappe_nytt_navn
 • Nå skal dette vinduet synes på skjermen din. Sjekk at det er tekst i feltene til høyre for «Kilde» og «Mål». Klikk nå på «OK»
  44_12_syncback_profil_ferdig
 • Du får nå spørsmålet om du vil gjennomføre en simulert kjøring av profilen. Dvs at det gjøres en sjekk om hvilke filer/mapper som skal synkroniseres. Velg «Ja» (Ingen filer vil bli kopiert her)
  44_13_syncback_gjennomføre_simulert_1
 • I det neste vinduet vil du se en oversikt over filene som det vil bli tatt backup av. Når du har tatt en titt her, klikk på knappen «Fortsett simulering»
  44_14_syncback_gjennomføre_simulert_fortsett
 • Hvis alt gikk som det skulle, og profilen er riktig satt opp, vil du nå se hovedvinduet igjen. Nå med navnet på profilen din øverst. Klikk en gang på profilen din, slik at den blir merket. Da blir også knappene nederst aktive. Klikk nå på «Kjør» for å starte profilen, og sikkerhetskopieringen av filene dine
  44_15_syncback_hovedvindu_kjor
 • Først nå vises avviksvinduet. Her vil du se hvor mange filer som vil bli kopiert, total størrelse osv. Hvis du i fremtiden IKKE vil se dette vinduet, klikk først èn gang på knappen øverst (i den ovale sirkelen) for å vise menyen, og så fjerner du haken ved siden av der det står «Ikke vis dette vinduet igjen for denne profilen» (iinnrammet). Klikk så på knappen «Fortsett kjøring»
  44_16_syncback_profil_fortsett_kjoring
 • Nå har programmet startet å kopiere filene fra kilden (datamaskinen), og til målet (ekstern harddisk). Hvis du ser nesten nederst, så vil du se status på jobben. Hvilken fil som blir kopiert, gjenværende tid, og en fremdriftslinje.
  44_17_syncback_profil_kjorer
 • Når profilen er ferdig kjørt, skal det stå «Vellykket» her (innfelt)
  44_18_syncback_profil_ferdig
 • Nå skal filene dine ha blitt kopiert fra datamaskinen din, og til den eksterne harddisken.

 

Gå til neste side for å se guiden på hvordan du registrerer deg hos Jottacloud, og starter sikkerhetskopi til skylagring

Legg igjen en kommentar