Ta backup av bildene dine – i dag

Skylagring er den enkleste måten å ta sikkerhetskopi på. Etter at det er ferdig konfigurert, rusler kopieringen av seg selv uten at du bør huske på å starte den. Det finnes mange leverandører av slike tjenester. Dropbox er vel den mest kjente. Her får du 2 gigabyte når du registrerer deg, og du kan da kjøpe mer plass etter behov. Les en test av de største tjenestene her (selv om testen er snart 2 år gammel, får du ett lite innblikk i tjenestene).

Jeg velger i guiden å vise deg hvordan du setter opp en konto hos norke Jottacloud. Her får du 5 gigabyte gratis. Holder ikke det, kan du oppgradere kontoen.
– 20 gigabyte koster 10 kr pr mnd, eller 100 pr år
– 50 gigabyte koster 20 kr pr mnd, eller 200 pr år
Se alle prisene her

guide_icon_small Hvordan komme i gang med skylagring fra Jottacloud

 • Først må du registrere en konto hos Jottacloud. Gå til jottacloud.com, og klikk på knappen der det står «Start synchronizing now»631_01_jottacloud_start_registrering
 • Nå åpnes ett vindu der du skal fylle ut ett skjema. Fyll ut med din informasjon, og klikk på knappen «Sign up now»
  631_02_jottacloud_start_registrering_ferdig
 • Nå er kontoen din ferdig, og du ser nå dette vinduet. Klikk på «Click here to sign in»
  631_03_jottacloud_registrering_ferdig_gratulerer
 • Her logger du inn med det samme brukernavnet og passordet som du registrerte deg med, og klikker på «Sign in»
  631_04_jottacloud_logg_inn
 • Fyll ut personlig informasjon, og klikk på knappen «Continue»
  631_05_jottacloud_personlig_info
 • Nå åpnes dette vinduet
  631_06_jottacloud_last_ned_lukk
  Her kan du klikke på lukk. Du skal laste ned programmet, men hvis du klikker på denne lenken isteden, starter nedlastingen direkte 🙂
  Hvis du nå er usikker på hvordan du skal gå frem, se guiden min om hvordan du laster ned og installerer ett program, eller følge Jottacloud sin guide her. Kom tilbake hit når du er ferdig.
 • Når programmet er installert, blir du bedt om å logge inn. Fyll inn din brukerinformasjon, og klikk på knappen «Logg inn»
  631_07_jottacloud_windows_logg_inn
 • Velg ett navn til datamaskin din, og klikk på knappen «Neste»
  631_08_jottacloud_windows_logg_inn_navn
 • Velg så hvor mappen til Jottacloud skal ligge. Alle filer som legges i denne mappen, blir sikkerhetskopiert. Hvis du er usikker, klikk bare på knappen «Neste»
  631_09_jottacloud_windows_synk_mappe
 • Så skal du velge hvilke standardmapper (biblioteker) på datamaskinen som skal sikkerhetskopieres. Huk av for de mappene du ønsker, og klikk på knappen «Neste»
  631_10_jottacloud_windows_velg_std_mapper
 • Nå blir du vist noen tips om hvordan Jottacloud fungerer. Ta en titt på de hvis du ønsker. Klikk bare på knappen «Neste» for å lese neste tips, eller klikk på knappen «Hopp over tips»
  631_11_jottacloud_windows_tips
 • Om du leste igjennom tipsene, eller valgte å hoppe over dem, så er siste bilde slik.
  Klikk der på knappen «Start Jottacloud»
  631_12_jottacloud_windows_start
 • Nå åpnet Windows utforsker, og mappen Jottacloud vises. I denne mappen ligger det en PDF-fil som heter Jottaclod. Dobbeltklikk på den for å lese om tjenesten.
  Samtidig starter programmet Jottaclod å sikkerhetskopiere de mappene du valgte tidligere. Se etter Jottacloudikonet, og klikk på det for å aktivere programmet
  631_13_jottacloud_windows_ikon
 • Nå vil programmet åpnes, og her ser du fremdriften til sikkerhetskopieringen.
  631_14_jottacloud_windows_fremdrift
 • Nå er det bare å vente til kopieringen er ferdig. Filene blir nå lastet opp til Jottacloud sine servere, og du har din egen sikkerhetskopi 🙂

Du trenger nå egentlig ikke å gjøre noe mer. Med en gang du legger til nye filer, vil kopieringen starte. Ønsker du å legge til nye mapper, klikker du på knappen «Legg til mappe» nederst til venstre. Bla deg så frem til mappen du ønsker å ha en sikkerhetskopi av, og klikk på  knappen «Velg mappe».

Avhengig av hvor mange filer du har, og hvor store de er, kan dette ta tid. Hastigheten du har mot internett spiller også inn. Uansett om du ikke ønsker å vente til den er ferdig før du skrur av datamaskinen, vil den bare fortsette neste gang du skrur den på igjen.

Alle filene du sikkerhetskopierer, kan du også se på internett. Gå til Jottacloud.com, og klikk på «Sign in» oppe til høyre.
Fyll så inn din innloggingsinfo, og klikk på knappen «Sign in». Alle filene du ser her, er en kopi av de som ligger på datamaskinen din

Får du beskjed om at du ikke har mer plass igjen, må du kjøpe ett abonnement. Logg inn på dine sider på Jottacloud.com. Nede på venstre side ser du «Lagringskapasitet». Her ser du hvor mye plass du har brukt, og hvor mye du har igjen. Klikk der det står  «Oppgrader og få mer lagring». Da åpnes en ny side der du velger hvor mye mer plass du vil kjøpe.

Skriv ut Skriv ut Til toppen Last updated: mars 3, 2016 at 8:25 am

Legg igjen en kommentar