Faktura Larsen med modifisert forfalsdato

I Faktura Larsen, som er gratis fakturaprogram, er det en teit skrivefeil som kommer på alle fakturaer. Ordet Forfallsdato er skrevet med èn l, slik at det står Forfalsdato.

Her kan du laste ned både siste versjon av Faktura Larsen, og en patch for å rette på denne skrivefeilen

Faktura Larsen (1243 nedlastinger)

Faktura Larsen patch (1045 nedlastinger)

Spotify – 1 song repeat

  1. Start opp Spotify
  2. Finn sangen du ønsker og spille
  3. Legg til sangen i en ny, tom spilleliste
  4. Start avspilling og klikk på Repeat
  5. Start opp vedlagt programsnutt
  6. Etter 32 spilte sekunder, starter sangen på nytt. Loopes 10000 ganger
  7. For og avslutte programmet, høyreklikk på ikon nede til høyre ved klokka, og velg Avslutt

Last ned: Spotify - 1 song repeat (387 nedlastinger)

Programmet er laget med AutoHotKey.

Kode


Loop, 10000 ; Antall loop
{
Sleep, 33000
WinActivate, ahk_exe Spotify.exe
CoordMode, Mouse, Screen
x := (A_ScreenWidth / 2)
y := (A_ScreenHeight / 2)
mousemove, x, y
Sleep, 500
MouseClick, right,
Send ^{Right}
}

Oppdatert: 21.06.18

Hvorfor lik og del-konkurranser på Facebook er en uting

Hver dag får jeg opp til flere «like og del-konkurranser» på Facebook. 95% av disse ser jeg pga venner som da har delt denne konkurransen i håp om å vinne gull og grønne skoger, en middag for 2 på en resturant i Hammerfest, en splitter ny iPhone eller en bil til en verdi av 700000 kr.
Her er det noen ting å ta tak i.

Tror du virkelig du vinner en bil til 700000 bare for at du deler ett bilde på Facebook???? NEI, du gjør ikke det. Ikke vinner en ny iPhone fra ett firma du aldri har hørt om tidligere heller. Det kan så klart være at ett firma deler ut en telefon eller en middag, men bare for at alle andre deler, så bør ikke du følge den flokken uten å sjekke om det faktisk er reelt….. Mange mister hue og legger all logikk til side med en gang de ser Facebook-logoen på skjermen foran seg. Hvorfor det egentlig?

I livet utenfor Facebook så er det ofte slik, at er det for godt til å være sant, ja så er det det. Den samme regelen gjelder faktisk på Facebook.

Når du ser ett slikt bilde som ber deg like og dele for å vinne, SKAL det gå en alarm. Bare for at det er på Facebook betyr det ikke at du skal spre om deg med reklame hele tiden. For det er nettopp det du gjør.
Som regel er det svindel du liker og deler. Og det tror jeg ikke du vil være med på å dele.
Ta en kikk på denne artikkelen fra Datahjelperne for å finne ut hvordan du finner ut om det er svindel eller ikke.

I følge Facebooks egne regler (pt. E-3), så er det faktisk ikke lov å kreve at du deler ett innlegg for å vinne. En av grunnene til det, er at det firmaet som har konkurransen faktisk ikke kan se om du har delt. Det de kan se, er at du har likt bilde/innlegget. Det holder lenge.
Grunnen til at de skriver at du må dele, er for å spre ryktet til så mange som mulig. Altså gratis reklame…. Og hvor glad er DU i reklame overalt???

En annen morsom ting er at jo fler som deler, jo fler ser konkurransen og melder seg på. Hva skjer med DINE vinnersjangser da tror du???
Ja, vi legger igjen all logikk på Facebook

Facebook hvordan rapportere
Facebook hvordan rapportere

Så neste gang du ser ett innlegg eller bilde som krever at du liker og deler for å vinne noe, rapporter det til Facebook isteden ved å
klikk på pilen oppe til høyre i innlegget og velge «Jeg liker ikke dette innlegget» Velg så at det er spam..for det er nettopp det det er.

Ubesvart anrop fra +37178822299? IKKE ring tilbake

telefonterrorDe siste dagene har det vært en svindelfarsott mot norske mobilkunder der de har blitt oppringt fra nummeret +37178822299
Det ringer en eller to ganger før det stopper, slik at du mest sannsynlig ikke rekker å svare. Ringer du opp igjen, kan du bli belastet opp til 500 kr pr minutt….

+371 er landskoden til Latvia, og du blir sendt rett til en teletorgtjeneste.

Så for all del, IKKE RING TILBAKE.
Det er ikke farlig å svare når de ringer. Du vil ikke bli belastet penger for det

Kilde: Dagbladet.no, Telenor @ Facebook, Telefonterror.no


Oppdatering 15.06.15 20:21:
De bruker også nummeret eller +37178822298

Oppdatering 18.06.15 03:42: I følge Telenor koster det ikke 500 kr pr minutt, men 5 kr pr minutt hvis du var så uheldig å ringe de tilbake. De vil derimot ikke refundere beløpet. Forbrukerrådet (og jeg) er uenig. Dette er svindel, og siden Telenor er som en «mellommann» i dette tilfellet, bør de dekke tapet. De fungerer rett og slett som pengeinnkrevere for utenlandsk svindel. Gikk du i fella og ringte tilbake, kan du ta en kikk på DinSides guide til hvordan du klager.